­­­­Wie is Peter van der Linden

Begin jaren 80 van de vorige eeuw maakte Peter kennis met computertechnologie. Op zijn middelbare school werden computers geplaatst en als één van de eersten mocht hij er in zijn vrije tijd gebruik van maken. Hij was hevig gefascineerd door deze apparaten en al snel bedacht en schreef hij eenvoudige computerprogramma’s.

Na zijn opleidingen Analoge Techniek, Digitale Techniek en Medische Informatica werd hij Projectmanager, gespecialiseerd in complexe infrastructuren. Als consultant heeft hij bij tal van vooraanstaande bedrijven aan de meest uiteenlopende projecten gewerkt. Van het vervangen van IT-netwerken en servers tot de bouw van datacenters.

In 2003 begon hij MKB-ondernemers te vragen waar zij met hun computers, netwerk en ondersteuning tegenaan liepen. Telkens weer hoorde hij teleurgestelde verhalen met daarin terugkerende zaken als:

  • Onze IT Partner doet er dagen over om ons terug te bellen… En als ze dan bellen, dan wijzen ze snel naar andere partijen. Is tegenwoordig niemand meer zelf verantwoordelijk voor iets?
  • Het is te gecompliceerd… we willen gewoon ons werk kunnen doen, onze business laten draaien…
  • Niemand lijkt te snappen hoe groot de impact is op mijn bedrijf als dingen niet werken zoals ze zouden moeten.
  • Is het nu al lunchtijd?! Ik heb nog amper wat kunnen doen. Mijn computer is vandaag al twee keer vastgelopen.
  • Waar betaal ik voor? Hun factuur en uitleg zijn altijd in vakjargon.

Behoefte aan klantgerichtheid en veiligheid

Hij zag de behoefte aan een partij die de dingen anders deed. En zo startte hij in 2005 Trots IT – een modern en klantgericht IT-bedrijf - om MKB-ondernemers te helpen hun bedrijf sneller, makkelijker en winstgevender te laten draaien. Met een veranderende online wereld werd daar enkele jaren later inzet op optimale veiligheid aan toegevoegd.

Wereldwijd toonaangevende partners

De focus om een superieure klantervaring in combinatie met de hoogst mogelijke security te leveren werd opgemerkt door toonaangevende partijen, waaronder Datto, bij wie we Global Professional Partner zijn. Bijzonder trots zijn we op onze Silver Small and Midmarket Cloud Solutions Provider status bij Microsoft.

Peter helpt zijn klanten graag hun angst en onzekerheid over technologie weg te nemen. Hij is gepassioneerd over het verkleinen van hun bedrijfsrisico’s en de inzet van technologie als middel om een concurrerende voorsprong te creëren en hun efficiency en winstgevendheid te verhogen.

Elk kwartaal beantwoordt Peter van der Linden als IT-expert in het zakelijk magazine INTO business Duin- & Bollenstreek een vraag over Cybersecurity en andere IT-gerelateerde onderwerpen.

U leest ze hier:

Ons bedrijf is de laatste tijd enorm aan het groeien, wat een behoorlijke druk op de IT-afdeling legt. Hoe kan ik als werkgever die werkdruk wegnemen?

Lees Het Hier

Klimaatveranderingen, pandemie, oorlog; de wereld staat de laatste jaren op z’n kop. Hoe zorg ik er in onzekere tijden voor, dat mijn bedrijf productief blijft en kan voortbestaan?

Lees Het Hier

Wat is het Dark Web? En hoe voorkom ik dat mijn gegevens daarop terechtkomen?

Lees Het Hier

Hoe houd ik mijn onderneming veilig als IT steeds belangrijker en complexer wordt en goede mensen met de juiste kennis niet te vinden zijn?

Lees Het Hier

Ik lees regelmatig over datalekken bij bedrijven. Hoe voorkom ik dat mijn personeel hackers binnenlaat?

Lees Het Hier

De computers van mijn personeel zijn inmiddels afgeschreven. Maar zolang ze het nog doen, kan ik ze toch gewoon blijven gebruiken?

Lees Het Hier