Bent u van plan binnenkort een Exchange-server te installeren of draait u er nu al een? Als dat zo is, houd er dan rekening mee dat Microsoft hun richtlijnen met betrekking tot de technologie verandert en dan met name voor lokale servers.

Twee jaar geleden kondigde de techgigant uit het Amerikaanse Redmond aan dat de volgende versies van hun Skype for Business Server, Project Server, SharePoint Server en Exchange Server in de tweede helft van 2021 beschikbaar zouden zijn. Er zat echter een addertje onder het gras: al deze zouden een abonnement nodig hebben om ondersteuning, beveiligingsupdates en productupdates te krijgen.

Er waren wat problemen. De lanceringen voor SharePoint en Project Server (op abonnementsbasis) verliepen volgens plan, maar de andere niet. Erger nog is dat Microsoft tot nu toe herhaaldelijk heeft geweigerd informatie over de situatie te geven.

De officiële verklaring van Microsoft is als volgt:

"Microsoft ondersteunt Exchange 2016 en 2019 tot 14 oktober 2025. Na 14 oktober 2025 wordt alleen de volgende versie van Exchange Server ondersteund."

Over de redenen voor de vertraging heeft het bedrijf eindelijk ook iets officieels gepost:

"Helaas zag 2021 er anders uit voor Exchange Server. In maart 2021 werden we geconfronteerd met een keiharde realiteit: door staten gesteunde bedreigingsactoren richtten zich op lokale Exchange-servers."

Het bedrijf reageerde op deze zeroday-aanvallen door, tegelijkertijd met hun gebruikelijke cumulatieve updates, verschillende out-of-band beveiligingsupdates uit te geven.

Het bedrijf voegde toe: "We verplaatsen de volgende versie van Exchange Server naar ons Modern Lifecycle-beleid, waarvoor geen einddatum voor ondersteuning geldt. We zijn van plan om Exchange Server te blijven ondersteunen zolang er een substantiële marktvraag is."

Lang verhaal kort: er was sprake van vertraging. Er waren goede redenen voor deze vertraging en het bedrijf zet zich in om ondersteuning voor Exchange Server te bieden als daar vraag naar is. Dat is heel goed nieuws.

Used with permission from Article Aggregator