Is uw Windows 10-machine de laatste tijd op mysterieuze wijze vastgelopen? Als dat zo is, bent u niet de enige. Gelukkig hebben de technici van Microsoft de hoofdoorzaak van dit probleem geïdentificeerd en een patch uitgebracht die het verhelpt.

De patch die u nodig heeft is KB5012636. Houd er rekening mee dat dit een cumulatieve update-preview-patch is voor zowel Windows 10 (1809) als Windows Server 2019. Het maakt deel uit van de geplande ‘Schedule C’-update van april 2022 van het bedrijf, die geen beveiligingsoplossingen bevat. De beveiligingsoplossingen worden op Patch Tuesday 10 mei uitgebracht.

Aangezien de Schedule C-patches geen beveiligingsupdates bevatten, zijn ze volledig optioneel. Hoewel u er in dit geval, als u last hebt gehad van vastlopers, waarschijnlijk wel een prioriteit van wilt maken om deze te installeren.

Mocht u het niet gewend zijn om Schedule C-patches te installeren; het proces is vrij simpel. Ga gewoon naar 'Instellingen' en vervolgens naar 'Windows Update'. Eenmaal daar moet u handmatig ‘Zoeken naar updates’ selecteren, aangezien het optioneel is. Hou er rekening mee dat Windows het pas echt gaat installeren als u op de knop ‘Nu downloaden’ klikt.

Naast het oplossen van het mysterieuze vastloopprobleem, doet deze update het volgende:

  • Verbeteringen toevoegen voor het onderhoud van de Secure Boot-component van Windows
  • Een probleem oplossen dat ervoor zorgde dat VCO (Virtual Computer Object) wachtwoordinstellingen op een gedistribueerde network name resource mislukten
  • Een probleem oplossen dat ervoor zorgde dat de KDC (Key Distribution Center)-code het foutbericht "KDC_ERR_TGT_REVOKED" tijdens het afsluiten van de domeincontroller onjuist retourneerde

Tenzij u een systeembeheerder bent, betekenen deze wijzigingen misschien niets voor u. En eerlijk gezegd zijn het geen wereldschokkende wijzigingen. De belangrijkste reden waarom u deze patch zou willen, is om het vastloopprobleem aan te pakken. Dus nogmaals: als u daar last van heeft en van het gedoe af wilt, download de update dan vandaag nog.

Used with permission from Article Aggregator