Als u een van de early adopters van Windows 11 bent, heeft u misschien al de nieuwste bug ervaren die er vanaf build 21H2 in is ​​geslopen.

Apps die Win32 API's gebruiken om kleuren op sommige HDR-schermen (High-Definition Range) weer te geven, werken mogelijk niet zoals verwacht.

HDR-schermen staan ​​bekend om hun rijke, ongelooflijk brede kleurbereik, wat meestal resulteert in de weergave van levendigere kleuren dan standaard dynamisch bereik (SDR)-schermen. In dit geval gaat het allemaal echter niet zoals het zou moeten.

Microsoft heeft onlangs informatie over de bug op het Windows Health Dashboard gepubliceerd:

"Dit wordt vaak waargenomen bij witte kleuren, die in felgele of andere kleuren kunnen worden weergegeven. Dit probleem doet zich voor wanneer bepaalde Win32-API's met kleurweergave onder specifieke omstandigheden onverwachte informatie of fouten retourneren."

Deze nieuwste bug voegt zich bij verschillende andere spraakmakende kwesties waar het bedrijf aan werkt. Deze omvatten een probleem met een Intel-audiostuurprogramma dat ‘Blue Screens of Death’, diverse printerproblemen en systeembevriezingen, ten minste één probleem met de Windows Remote Desktop en een groot aantal andere kwesties veroorzaakt.

Tegelijkertijd boekt het bedrijf vooruitgang. Onlangs hebben ze de hoofdoorzaak geïsoleerd van een probleem waardoor bepaalde apps niet konden worden geopend nadat ze met behulp van de Windows Installer System Tool (voorheen simpelweg bekend als ‘Windows Installer’) waren gerepareerd of bijgewerkt.

Iets nieuws maken is een zich herhalend en risicovol proces. Het is een welbekende weg die Microsoft al vele malen eerder heeft bewandeld. Er zullen onderweg problemen zijn en dat is onvermijdelijk. Daar kun je gewoon niet omheen bij een project dat zo groot en complex is als dit.

We hebben er het volste vertrouwen in dat Microsoft het voor elkaar krijgt. Het resultaat is misschien niet perfect en het zal zeker niet iedereen bevallen. Het bedrijf zal hun wereldwijd leidende besturingssysteem zeker nog een paar stappen in de goede richting bewegen.

Used with permission from Article Aggregator