Het komt niet vaak voor dat mensen echt uitkijken naar een Windows 10-update, maar de aanstaande 21H2 ‘Sun Valley’-update kan de uitzondering zijn die de regel bevestigt.

Met de hordes aan mensen die dankzij de aanhoudende pandemie nog steeds vanuit huis werken, belooft deze update naast een aantal andere aanpassingen zowel uw camera als uw monitor beter te laten werken.

Zodra de nieuwe build is uitgebracht, kunt u naar Instellingen, Apparaten en Camera navigeren om te profiteren van de nieuwe beschikbare webcamconfiguratie-opties, waaronder de mogelijkheid om het contrast en/of de helderheid van de camera aan te passen. Bovendien zal een toekomstige geplande update u waarschuwen wanneer een externe app uw camera begint te gebruiken, waardoor de werking ervan veiliger wordt.

Wat de desktop betreft, zal dezelfde update verbeteringen in de weergave-instellingen bevatten, inclusief de mogelijkheid om de "inhoudsaanpasbare helderheidsinstelling" uit te schakelen, wat een geweldig idee is, maar zichzelf soms in de weg kan zitten.

Als u geïnteresseerd bent een ‘sneak peak’ te krijgen in al het andere dat de aanstaande Windows 10-update te bieden heeft, overweeg dan om lid te worden van het Windows Insiders-programma, zodat u nu al van het plezier kunt genieten. Als u dat niet bent, moet u mogelijk tot dit najaar wachten om de nieuwe functies werkend te zien.

Dit zijn goede functies en het lijkt duidelijk dat het belangrijkste doel van Microsoft met deze update is om gebruikers meer personalisatie-opties en controle te geven, wat altijd fantastisch is omdat het steevast de algehele gebruikerservaring verbetert. Hoewel het waar is dat geen van de nieuw geplande functies een fundamentele verandering is, bieden ze samen een mooie verbetering waar een groot percentage van Windows 10-gebruikers van zal genieten en waar ze gemakkelijk van kunnen profiteren. Een pluim voor Microsoft voor het feit dat het een aspect van Apple als voorbeeld lijkt te nemen en zich echt richt op de gebruikerservaring.

Used with permission from Article Aggregator