Clubhuis heeft het internet stormenderhand veroverd. Of beter gezegd: het heeft het iOS-ecosysteem stormenderhand veroverd, aangezien het bedrijf nog een Android-versie van hun steeds populairder wordende app moet uitbrengen.

Als u niet zeker weet waar het allemaal om draait; Clubhouse is een audiochat-app die alleen op uitnodiging is. Als u een uitnodiging krijgt, kunt u in realtime meeluisteren en deelnemen aan audiochats.

Elon Musk van Tesla is persoonlijk verantwoordelijk voor ten minste een deel van de hype rondom de app, nadat hij onlangs in een tweet zijn lof had geuit.

Zoals eerder vermeld, is het addertje dat de app op dit moment alleen beschikbaar is voor iOS-gebruikers en dat er in de Android omgeving een groeiende vraag naar is. Natuurlijk hebben hackers en oplichters, die zelden een kans voorbij laten gaan, zich er massaal op gestort om op zijn minst te doen alsof ze dit gat vullen en beweren ze de langverwachte Android-versie van Clubhouse aan te bieden.

Dit is het natuurlijk niet. In feite zullen degenen die in de hype trappen en het installeren zonder een enig zorgvuldig onderzoek te doen, snel ontdekken dat ze in feite de BlackRock Trojan hebben gedownload.

Als er een positief puntje is bij deze recente gebeurtenissen, ligt het in het feit dat de hackers en oplichters er tot nu toe niet in zijn geslaagd om hun schadelijke producten langs de beveiliging van Google te krijgen, wat betekent dat de app niet in de Play Store staat.

Degenen die het downloaden, halen het uit minder betrouwbare bronnen. Hoewel beveiligingsonderzoekers melden dat het lokaas dat over het web is verspreid om mensen ertoe te verleiden het te downloaden, steevast een variant van "Get it on Google Play" als hypertekst gebruikt. Als een gebruiker niet goed oplet, kan dat voldoende zijn om hem of haar een vals gevoel van veiligheid te geven.

Kort gezegd: er is nog geen Android-versie van de app. Trap er niet in!

Used with permission from Article Aggregator