Als u een Google Chrome-gebruiker bent en u bent geïnteresseerd in het optimaliseren van de algehele prestaties van uw systeem, dan zal de recente aankondiging van Google over hun browser u zeker blij maken.

De release van Chrome 89 bevat een verbeterd ontwerp om het opmerkelijk sneller te laten werken op Windows 10 en aanzienlijk minder bronnen te gebruiken op zowel Android- als macOS-apparaten.

Volgens de meest recente beweringen van het bedrijf zagen ze tijdens het testen in de Windows 10-omgeving tot 22 procent geheugenbesparing bij het meten van het browserproces. Ze zagen nog eens 8 procent daling dankzij verbeteringen in de renderer en een afname van nog eens 3 procent in de GPU dankzij verbeterde geheugentoewijzing. Als de cijfers  in werkelijke omstandigheden zelfs maar in de buurt hiervan komen, betekent dat zeker een aanzienlijke verbetering.

Als u een macOS-gebruiker bent, levert de nieuwste versie van Chrome u een meer bescheiden geheugenbesparing op. Toch is een verbetering van 8 procent niet mis en versie 89 zal ook een nieuwe tool bevatten die is ontworpen om uw Mac, dankzij de tab-throttling-functie, koeler te houden. Nogmaals, op basis van het onderzoek van het technische team van Google rapporteren ze een verbetering van 65 procent ten opzichte van de Apple Energy Impact-score in de macOS Activity Monitor voor achtergrondtabbladen bij gebruik van deze functie. Dat is op zich al indrukwekkend.

Tot slot kunt u een vermindering van het geheugengebruik met 5 procent, een 7,5 procent snellere opstart van de browser en 2 procent snellere laadtijden van pagina's verwachten als u een Android-gebruiker bent. Dat maakt op een enkele pagina misschien niet zoveel uit, maar in de loop van een hele werkdag komt het neer op een substantiële verbetering.

Weet ook dat de nieuwste versie van Chrome voor Android wordt geleverd met een nieuwe functie genaamd 'Freeze-Dried Tabs', waarmee de browser 13 procent sneller opstart. Alles bij elkaar opgeteld zou Chrome 89 hoog op vrijwel ieders wensenlijst moeten staan.

Used with permission from Article Aggregator