De meeste apps maken tegenwoordig gebruik van cloudopslag om hun footprint op uw apparaat te minimaliseren. Dat is in theorie goed, maar op basis van nieuw onderzoek van het Amerikaanse bedrijf voor mobiele beveiliging Zimperium doet een teleurstellend percentage app-ontwikkelaars lang niet genoeg om de gegevens veilig te stellen die ze voor u beheren. Het recente onderzoek gaf zelfs aan dat 14 procent van de iOS- en Android-apps die gebruikmaken van cloudopslag onveilige configuraties hadden of anderszins kwetsbaar waren voor aanvallen van derden.

Natuurlijk zal de aard van de gegevens die erin worden opgeslagen, afhankelijk van de exacte aard van de apps die u gebruikt, aanzienlijk variëren. Het levert hackers die inbreuk maken op die onbeveiligde cloudopslagsystemen, dus niet meer op dan uw e-mailadres en uw laatste high score van welk spel u op dit moment dan ook geobsedeerd bent, of het levert ze gevoelige financiële en/of gezondheid gerelateerde data op.

Opgemerkt moet echter worden dat zelfs relatief onschuldige apps zoals games (die niet veel persoonlijke informatie bevatten) vaak een ​​breed scala aan opdringerige toestemmingen op uw apparaat vragen en ontvangen. Dat betekent dat de ontwikkelaars van die apps veel meer gevoelige gegevens zouden kunnen verzamelen waarvan u niet eens op de hoogte was.

De studie legt de nadruk aan het einde van twee zeer belangrijke punten die de moeite waard zijn om te onthouden. Ten eerste loont het om de servicevoorwaarden van elke app aandachtig te lezen en precies te controleren welke machtigingen elke app vraagt die u installeert en die toestemming selectief te weigeren als u het voor uw gevoel een beetje te opdringerig acht.

Ten tweede is het de moeite waard wat extra tijd te nemen om een ​​app te verwijderen waarin u geen interesse meer heeft en die u niet meer gebruikt. Door het uitsluitend op uw apparaat te houden voor het geval u besluit er later naar terug te keren, vergroot u het risico op kwetsbaarheden.

Used with permission from Article Aggregator