Verkoopt u producten en diensten rechtstreeks vanaf de website van uw bedrijf? Gebruikt u daar X-Cart voor?

Als u beide vragen met ja heeft beantwoord, heeft u mogelijk problemen met uw verkoopplatform.

Gelukkig lijken de problemen nu te zijn opgelost, maar volgens de softwareleverancier die X-Cart maakt, kwam de kwestie voort uit een ransomwareaanval die het bedrijf onlangs onderging. Het schakelde winkels van klanten uit, die werden gehost op het platform van het bedrijf.

Hoewel er op dit moment weinig details bekend zijn, lijkt het probleem te zijn ontstaan ​​toen aanvallers misbruik maakten van een kwetsbaarheid in software van derden waardoor ze toegang konden krijgen tot het webhostingsysteem van X-Cart. Jeff Cohen is Hoofd Marketing bij Seller Labs, het bedrijf dat X-Cart heeft geproduceerd.

Cohen had het volgende te zeggen over de kwestie:

"We hebben geconstateerd wat vermoedelijk de kwetsbaarheid was, maar willen de naam pas bekendmaken als deze is bevestigd door ons beveiligingsbedrijf."

Als je tussen de regels van deze verklaring door leest, blijkt dat het onderzoek naar de zaak nog loopt. Toch blijken de aanvallers een klein aantal X-Cart-servers te hebben versleuteld, wat voldoende was om het systeem tot stilstand te brengen. Interessant is dat de hackers geen losgeld vroegen of Seller Labs de mogelijkheid boden met hen te communiceren, dus herstelde het bedrijf zijn servers op basis van recente back-ups.

Niet alle winkels werden even hard geraakt. Sommige gingen volledig offline, terwijl andere slechts problemen meldden met het verzenden van e-mailwaarschuwingen. In elk geval ging Seller Labs snel over tot het herstellen van de service en de storing duurde slechts een paar dagen. Helaas is een paar dagen erg lang, en sommige klanten van X-Cart zijn niet tevreden, ook zijn ze niet tevreden met de vrij beperkte informatie die het bedrijf tot nu toe heeft verstrekt. Dit bracht hen ertoe om de handen ineen te slaan en een gezamenlijke aanklacht tegen Seller Labs in te dienen.

Alles lijkt op dit moment weer normaal te zijn, maar als uw bedrijf werd getroffen, is het de moeite waard om op de hoogte te zijn van de lopende rechtszaak en te overwegen hoe u verder wilt gaan.

Used with permission from Article Aggregator