Heeft u een nieuwere HP-laptop? Maakt u dan gebruik van de HP Battery Health Manager? Als u niet weet wat dat is, dan is het antwoord op de tweede vraag waarschijnlijk nee, maar u staat op het punt om erachter te komen wat het is.

Windows is een partnerschap aangegaan met HP en heeft een update uitgebracht in de vorm van Windows 10 Builds 1809, 1903 en 1909 waarmee de functie geforceerd op alle apparaten wordt ingeschakeld.

Er zijn drie belangrijke dingen om op te merken:
Ten eerste, volgens het HP-ondersteuningsonderwerp met betrekking tot de Battery Health Manager:
"HP Battery Health Manager is een BIOS-niveau-instelling die beschikbaar is op de meeste HP zakelijke notebooks en die is ontworpen om de levensduur van de batterij te optimaliseren door de blootstelling van de notebookbatterij aan sleutelfactoren, zoals een hoge laadtoestand, zwelling van de batterij en chemische veroudering na verloop van tijd te verminderen. "

Ten tweede, aangezien het deel uitmaakt van het BIOS is het niet iets dat de meeste gewone gebruikers zelf zouden kunnen inschakelen, en daarom hebben beide bedrijven gekozen voor de optie geforceerd inschakelen.

Ten derde is het een echt goede, nuttige functie waarvan de meeste gebruikers zullen profiteren.

Een woordvoerder van HP zei het volgende over de functie:

"Toen de functie voor het eerst werd geïntroduceerd, moesten klanten HP Battery Health Manager handmatig inschakelen op de aanbevolen instelling van ‘Laat HP mijn batterijstatus beheren’. Aangezien gebruikspatronen voor zakelijke notebooks in de loop van de tijd zijn veranderd, heeft HP de Battery Health Manager bijgewerkt met nieuwe en verbeterde oplaadalgoritmen. Dit maakt het effectiever in het verminderen van de factoren die het opzwellen van de batterij en chemische veroudering kunnen versnellen. HP werkt samen met Microsoft aan een ​​HP-oplossing om deze instelling op bepaalde HP zakelijke notebooks mogelijk te maken, zodat u deze niet handmatig hoeft in te schakelen."

Het komt erop neer dat het een goede functie is en je krijgt het ingeschakeld geleverd, of je het nu wilde of niet. Hoewel sommige gebruikers er ongetwijfeld over zullen mopperen, lijkt dit per saldo de juiste beslissing. Een pluim voor zowel HP als Microsoft.

Used with permission from Article Aggregator