Als u niet heeft geïnvesteerd in IT-beveiliging, loopt uw bedrijf risico.

Tegenwoordig is het gemakkelijk om technologie als vanzelfsprekend te beschouwen. Het lijkt gewoon alsof alles zo goed werkt. Als alles goed werkt, waarom zou u dan meer uitgeven aan zaken als datamonitoring of veilige cloudopslag?

Hier is een verrassend feit: veel ondernemers hanteren deze benadering voor netwerkbeveiliging.

Ze denken wellicht: ‘Dit zal mij nooit overkomen’ als het gaat om datalekken, malware en hackeraanvallen. Hoewel ze misschien geweldig zijn in het runnen van hun bedrijf, beknibbelen ze mogelijk op hun IT-beveiliging.

Ze zien het als iets waar ze simpelweg niet in hoeven te investeren. Maar veel ondernemers betalen uiteindelijk veel omdat ze de beveiliging van IT niet serieus genoeg nemen. Een eenvoudige virusscan-app of firewall is gewoon niet genoeg. Hackers en cybercriminelen zijn meedogenloos.

Hier is nog een ander verrassend feit: bedreigingen zoals datalekken, malware en aanvallen van hackers zijn veel dichterbij dan u denkt. Wanneer u goedkoop omgaat met uw netwerkbeveiliging of niet gebruik maakt van een ervaren IT-servicebedrijf, kan dit u op de lange termijn uiteindelijk veel geld kosten.

Veel ondernemers slaan zaken als netwerkbeveiliging, Cloudback-up, databescherming en -monitoring over omdat ze niet van de kosten vooraf of wéér een maandelijkse factuur houden. In werkelijkheid kan het werken met een managed IT-dienstverlener, opmerkelijk kosteneffectief (en slim!) zijn.

Wanneer uw netwerkbeveiligingsoplossingen soepel werken, zult u dat niet merken. Het gebeurt allemaal op de achtergrond. Maar omdat het niet iets is dat u dagelijks ‘ziet’, vraagt u zich misschien af of het echt uw geld waard is. Dit kan een uitdaging zijn voor ondernemers die mogelijk tastbare resultaten willen zien voor iets waarvoor ze betalen. Het goede nieuws is dat u tastbare resultaten kunt behalen!

Veel IT-servicebedrijven passen hun rapportage op de bedrijven aan. U kunt zelfs dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse rapporten krijgen van uw IT-beveiligingsbedrijf! U kunt precies zien wat ze voor uw bedrijf doen en tegen welke bedreigingen u precies wordt beschermd.

Daarnaast zal een goed IT-servicebedrijf nauw met u samenwerken. Ze bieden u de informatie, bronnen en tools die u nodig heeft om u te concentreren op uw klanten en de successen van uw bedrijf. Ze leiden u en uw team op en helpen u bij het signaleren van de beste technologie voor uw behoeften. Dat is de definitie van gemoedsrust!

Dit is waarom het zo duur kan zijn om NIET te investeren in IT-beveiliging:

SCENARIO 1: Stel u voor dat u wordt getroffen door een malware-aanval en dat uw netwerk buiten werking wordt gesteld. Klantgegevens lopen gevaar en uw bedrijf komt tot stilstand. U moet IT-experts inschakelen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Dit is een breakfix-benadering van IT-services.

In dit geval worden er HOGE kosten in rekening gebracht om uw bedrijf weer op de rails te krijgen. De IT-specialisten zullen uw netwerk grondig moeten schoonmaken en ervoor moeten zorgen dat alles kan worden hersteld. U moet niet alleen betalen om uw netwerk schoon te maken, maar uw cashflow krijgt ook een tegenslag terwijl u moet wachten om alles te laten herstellen.

SCENARIO 2: U wordt getroffen door een datalek. Hackers zijn op zoek naar informatie die ze kunnen gebruiken, zoals creditcardnummers, wachtwoorden en andere identificerende informatie. Ze verkopen deze informatie vaak aan andere cybercriminelen. In bijna alle gevallen kan deze informatie NIET worden hersteld. Als het eenmaal weg is, is het weg.

Dit betekent dat u SNEL actie moet ondernemen om ervoor te zorgen dat gestolen informatie niet kan worden gebruikt. Dit omvat het wijzigen van creditcardgegevens en het bijwerken van wachtwoorden. In het geval van een datalek geldt: hoe eerder u uw klanten informeert, hoe beter. Maar het mes snijdt aan twee kanten. Uw klanten moeten dit weten zodat ze zichzelf kunnen beschermen. Tegelijkertijd kunnen uw klanten het vertrouwen in u verliezen omdat u hun gegevens in gevaar brengt.

Dit zijn slechts twee van de vele voorbeelden. Als u IT-beveiliging niet serieus neemt of als u bezuinigt op uw technologie, kan dit u uiteindelijk VEEL gaan kosten. Werk samen met een IT-securitybedrijf dat met u samenwerkt om uw bedrijf op de juiste manier te beschermen - en u helpt scenario’s als deze te voorkomen.