De afgelopen maanden is vrijwel iedereen gedwongen de prioriteiten te verleggen. Als u net als veel andere ondernemers bent, concentreert u zich intensief op het laten draaien van uw bedrijf en aan te passen aan het 'nieuwe normaal'. U investeert waarschijnlijk zoveel van uw tijd in het proberen uw klanten te behouden en nieuwe cashflow te genereren dat u amper tijd heeft om zelfs maar na te denken over cyberveiligheid.

Het probleem is dat cybercriminelen en hackers weten dat er geen betere tijd is om toe te slaan, dan tijdens een wereldwijde crisis. In feite werken ze waarschijnlijk overuren om nieuwe malware te maken, terwijl de rest van ons probeert te dealen met hoe ons leven op zijn kop is gezet. Terwijl u zo gefocust bent op uw bedrijf, vinden deze cybercriminelen nieuwe manieren om uw IT-netwerk te betreden, zodat ze gegevens en wachtwoorden kunnen stelen, de privé-informatie van uw klanten in gevaar kunnen brengen en zelfs grote sommen losgeld kunnen eisen.

Cybercriminaliteit is al groeiend en zal tegen 2021 naar verwachting $ 6 biljoen aan schade veroorzaken! Maar als de geschiedenis zich herhaalt, kun je er zeker van zijn dat hackers nu al op volle kracht bezig zijn. We hebben al gezien hoe de krantenkoppen veranderen van verhalen over COVID-19 tot verhalen over omvangrijke cyberaanvallen op grote en kleine bedrijven.

Hier zijn oplossingen die u kunt implementeren in deze gekke tijden om uw bedrijfsgegevens, geld en productiviteit te helpen beschermen:

1. Wees wantrouwend tegenover inkomende e-mails.

Omdat mensen al een tijdje bang, verward en niet echt gefocust zijn, is dit het perfecte moment voor hackers om e-mails te verzenden met gevaarlijke malware en virussen. U heeft waarschijnlijk een aantal op COVID-19 gerichte e-mails ontvangen. Inspecteer de e-mail altijd zorgvuldig en zorg ervoor dat u de afzender kent. Er zijn al e-mailadressen zogenaamd vanuit gezaghebbende overheidsorganisaties, die wereldwijd spam hebben gepost.

Klik niet op links in de e-mails, tenzij duidelijk is waar ze naartoe gaan. En u mag nooit een bijlage downloaden tenzij u weet wie deze heeft verzonden en wat het is. Communiceer deze beveiligingen aan iedereen in uw team, vooral als ze vanuit huis werken.

2. Zorg ervoor dat uw thuiswerkcomputers veilig zijn.

Een andere reden om in deze tijden een toename van cyberaanvallen te verwachten, is de dramatische toename van het aantal thuiswerkers. Veel te veel werkgevers denken niet na over beveiliging als hun team aan de keukentafel gaat werken. Dat is een gevaarlijk precedent.

Zorg er eerst voor dat uw werknemers hun thuiscomputers of thuisapparaten niet gebruiken tijdens het werk. Zorg er ten tweede voor dat uw thuiscomputers een firewall hebben die is ingeschakeld. Ten slotte zijn uw netwerk en gegevens niet echt veilig, tenzij uw werknemers een virtueel particulier netwerk (VPN) gebruiken. Als u hulp nodig heeft bij het inrichten of verbeteren van uw nieuwe thuiswerkomgeving, dan richten wij dat graag voor uw hele team in. Ons doel is altijd om uw bedrijf te laten floreren met meer cyberveiligheid en superieure technologie die de efficiëntie verbetert.

3. Verbeter uw wachtwoordstrategie.

Tijdens crises als deze kunnen uw wachtwoorden het verschil betekenen tussen uw tijd besteden aan het uitbreiden van uw bedrijf en het proberen terug te halen van financiën en privégegevens die zijn gehackt. Evalueer uw wachtwoorden opnieuw en vraag uw team om sterkere wachtwoorden te maken.

Hoewel het erg handig is om uw wachtwoorden op te slaan in uw webbrowser, vermindert het ook uw veiligheid. Omdat webbrowsers eenvoudigweg hun eigen wachtwoord of pincode nodig hebben om toegang te krijgen tot opgeslagen wachtwoorden, kan een ervaren hacker deze hindernis omzeilen. Zodra ze toegang hebben tot uw opgeslagen wachtwoorden, kunnen ze zoveel stelen als ze willen: creditcardgegevens, privégegevens van klanten en meer!

In plaats daarvan zou u een wachtwoordbeheerder moeten overwegen om al uw wachtwoorden op één plaats te bewaren. Deze wachtwoordbeheerders bieden robuuste beveiliging.

U, uw team en uw gezin hebben op dit moment genoeg om u bezig te houden. U hoeft niet nog meer problemen op uw hals te halen, door uw computer en netwerkbeveiliging tijdens deze tijden te laten glijden.

Hoewel deze coronavirus-angst talloze bedrijven negatief heeft beïnvloed, kunnen we met trots zeggen dat we open zijn en onze klanten voortdurend van dienst zijn. Als u aanvullend beveiligingsadvies nodig heeft of als u een consult wilt hebben om te bespreken hoe u uw gegevens veilig kunt houden of hoe we u kunnen helpen effectiever te werken, neem dan vandaag nog contact met ons op.